25 Maddede Açık Alanda Sünnet Düğünü Yapmanın İncelikleri
Açık alanda sünnet düğünü yapmak özellikle yaz sezonunda çok tercih edilir. Son dönemlerde sünnet düğünleri çok daha geliştirilerek yapılmaktadır. Özellikle kır düğünü şeklinde açık alanda yapılan sünnet düğünleri çok eğlenceli olur.
Büyük küçük herkes çok eğlenir. Açık alanda sünnet düğünü yapmak için diğer düğün mekânları gibi mekânlar kullanılabilir. Büyük bahçeli mekânlar ya da daha butik mekânlar tercih edilebilir.
Burada önemli olan sünnet düğününüze katılacak kişi sayısını belirleyip ona göre mekân seçmenizdir. Bu şekilde mekân misafirleriniz için daha güzel olur. Ne çok kalabalık ne de çok boş kalmış olur.
Sayınızı belirler ona göre o büyüklükte mekânlar tercih edersiniz. Mekân da süslemeler ışıklandırmalar yapılarak mekân düğün gününe hazırlanmadılar
Sünnet Düğünü Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İlk olarak güzel bir düğün mekânı seçilmelidir. Düğün mekânı güzel bir konsepte süslenmelidir.
Düğün mekânında ikram edilecek yemek menüsü belirlenmeli ve gelecek kişi sayısına göre yemek siparişleri içecek siparişleri hazırlatılmalıdır. Müzik öncesi mevlit okutulacak ise hoca ayarlanmalıdır
Mevlit şekeri dağıtılabilir. Sünnet için anı defteri hazırlanmalıdır. Bu deftere gelen misafirler çocuklar için birkaç cümlelik sözler yazar.
Sünnet de dağıtılacak kına ve çerezler hediyelikler için sepetler hazırlanmalıdır. Sünnet düğününe özel davetiyeler yaptırılmalıdır. Davetiyelerin seçimini çoçuk ile yapmanız onu çok mutlu edecektir.
Sünnet konvoyu için arabalar ayarlanmalıdır ve bu arabalara bağlanacak havlular süsler yapılmalı ya da alınmalıdır. Sünnet çocuğu için taht ayarlanmalıdır. Düğün mekânı için fotoğrafçı tutulmalıdır.
Sünnet pastası yaptırılmalıdır. Sünnet pastası da yine konsepte uygun hazırlanmalıdır. Üzerine çocuğun ismi ya da resmî eklenebilir.
Gelen misafirlere ikramlıklar tatlı ve çerezleri hazırlanmalıdır. Sünnet olan çocuğun elbiseleri konsepte uygun hazırlanmalıdır. Uygun renkte balonlar süsler ve ışıklandırma yapılmalıdır.
Sünnet çocuğu için yapılacak kına için kına tahtı kına sepeti gibi hazırlıklar önceden tamamlanmalıdır.
Halay için oyunlar için mendiller bulundurulmalıdır. Açık alanda çocuklar için oyun alanı ya da palyaço gösterisi tarzında eğlenceler hazırlanmalıdır.
Sünnet Düğününde Çocuklar İçin Neler Yapılmalıdır?
Çocukların eğlenebileceği alanlar oluşturulmalıdır. Müzik için canlı müzik tercih edilecekse sanatçı ve orkestra hazırlanmalı ya da bilgisayar hoparlör gibi ses sistemleri kullanılacak ise onlar hazırlanmalıdır.
Çalacak olan müzik listesi önceden belirlenmelidir. Düğün mekânında ışıklandırmalar konfeti ve havai fişek gibi gösteriler yapılacak ise onlar önceden ayarlanmalıdır.
Düğün mekânında oturma düzeni ayarlanmalı ve mümkünse kimin nerede oturacağı önceden belirlenmelidir ki düğün esnasında herhangi bir karışıklık olmasın. Düğüne gelen misafirler için süsler, magnet, kolonya ya da küçük anahtarlık şeklinde süsler hazırlanmalıdır.
Fotoğraf çekimi için organizasyon şirketleri ile görüşülüp organizasyon masası hazırlanmalı ve bu masalar süslenerek burada çekimler yapılmalıdır. Düğün de takılacak takılar içim takı kutusu bulundurulmalıdır. Hediyeler için de özel bir yer hazırlanmalıdır. Düğünde misafirler ile ilgilenmek adına yardımcı komiler alınması da iyi bir fikir olacaktır.
Özellikle sünnet olacak çocuk için özel bir alan mutlaka olmalıdır. Sünnet çocuğunun kendini özel hissetmesi için özel hazırlanmış bir mekan onu öok mutlu edecektir.
Ahmet AÇIKBAŞ
Kır Sünnet düğünü organizasyonundan Adil Organizasyona teşekkür ederim. Uygun fiyata ve güzel bir sünnet düğünü organizasyonu hizmeti sundular. Ekip olarak firma ile çalışan ve kurumsal bir organizasyon firması. emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Adil Organizasyon
Sizlere daha iyi hizmet vermek adına elimizden geleni hep yapmaya devam edeceğiz Ahmet Bey. Teşekkür ederiz.